Lucurile pe care le consideri cancerigene, dar care nu sunt

Numeroase mituri circula cu privire la cancer, dar din pacate, unele persoane iau absolut totul in serios. Cancerul a luat o multime de vieti si este una din cele mai mortale boli din lume. Dar, proastele informatii sau informatiile neadevarate nu te ajuta deloc sa il previi sau sa il tratezi.

Credem ca multe lucruri pot cauza cancerul, pe cand in realitate, nu exista dovezi stiintifice sa dovedeasca asta. Iata deci care sunt ideile preconcepute cu privire la aceasta maladie.

Razele X. Este putin probabil ca expunerea la o singura raza x sau la alte tipuri de radiografii sa fie nociva. Doar nivelurile ridicate de expunere pot sa mareasca riscurile de a suferi de cancer.

OMG. Organismele modificate genetic sunt foarte des aratate cu degetul si se spune despre ele ca pot cauza cancer. Insa, nu exista inca niciun studiu stiintific care sa demonstreze asta.

Telefoanele mobile. Frecventele radio emise de telefoanele mobile nu sunt capbile sa deterioreze AND-ul nostru si deci nu pot sa cauzeze probleme gentice, adica si cancer.

Colorantii artificiali. Chiar daca sunt foarte tare legati de anumite tipuri de cancer in laborator, inca nu s-a dovedit ca pot cauza cancerul la oameni. Pot insa cauza alte probleme de sanatate.

Deodorantul anti-perspirant. Nu este responsabil cu cancerul la san, dupa cum cred numeroase femei.

Alimentele arse. Alimentele arse nu cresc riscurile de a suferi de cancer, dupa cum cred numeroase persoane.

Zaharul. Excesul de zahar nu duce la cancer, ci poate cauza probmele legate de obezitate in schimb.

Folosirea microundelor. Aceste aparate sunt cele care reincalzesc mancarea prin radiofrecventa. Dar acest lucru se face in interiorul aparatului deci alimentele nu aum cum sa devina radioactive. Nu se va schimba astfel structura chimica sau moleculara a alimentelor.

Nutella. Nutella contine faimosul ulei de palmier aratat cu degetul. Dar acesta devine periculos doar atunci cand este incalzit la 200 de grade.

Admin

Lasă un răspuns