Cum să călătorești în avion cu un copil mic?

In perioada vacantelor parintii aleg sa mearga impreuna cu copiii in concediu. Iar concediul nu mai inseamna numai Valea Prahovei si litoralul romanesc, ci meleaguri indepartate si tari insorite. Calatorind cu avionul cu un copil mic, parintii vor capata mai multa incredere in abilitatile dobandite si nu le este teama de o urmatoare destinatie exotica.

Inainte de a se urca in avion cu un copil mic, parintii trebuie sa fie increzatori, sa nu le fie teama de zborul impreuna cu un copil, dar si sa tina cont de anumite reguli. Prima si cea mai importanta conditie este ca parintii nu trebuie sa zboare cu un copil racit sau bolnav.

Daca bebelusul sau toddlerul este perfect sanatos, atunci parintii ar trebui sa ia in calcul posibilitatea de a petrece pe drum o ora- o ora si jumatate in loc de trei zile, spre exemplu.

Reusita concediului impreuna cu cel mic depinde de zborul cu avionul. Avantajul zborului cu avionul comparativ cu alte mijloace de transport este faptul ca parintii vor plati mai putin pentru biletul copilului iar conditiile vor fi foarte confortabile. Bagajul de drum este unul din lucrurile de care parintii trebuie sa se preocupe cu cateva zile inainte.

Bagajul de drum nu este echivalentul bagajului copilului de vacanta, ci bagajul din timpul zborului, cu trei schimburi, scutece, dezinfectant, crema, biberon sau cana cu apa inchisa ermetic, lapte praf sau ceva de mancare si chiar o carticica, o tableta cu jocuri si cateva jucarii.

Atunci cand parintii decid sa calatoreasca cu un copil mic cu avionul, trebuie sa tina cont si de varsta copilului. Un bebelus poate dormi toata durata zborului, mai ales daca este mic iar zborul nu dureaza mult, sau se poate agita insa metodele de distragere a atentiei functioneaza de minune mai ales la copiii mai mari.

In principiu, a zbura cu un copil mic nu mai este deloc o provocare si o placere. Din ce in ce mai multi parinti aleg aceasta varianta pentru a-si vizita rudele din alta tara sau pentru a pleca intr-un concediu in familie.

Admin

Lasă un răspuns